ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΜΠΛΕΤ

Πρόσβαση σημαίνει να μπορώ να χειρίζομαι τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, το τάμπλετ, το κινητό και οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό.  Για να το πετύχω αυτό χρειάζομαι δύο βασικά στοιχεία.

Να έχω δηλαδή:
  1. Εκούσια κίνηση με ακρίβεια , ασφάλεια, ευκολία , αντοχή και ταχύτητα σε ένα από τα παρακάτω σημεία του σώματός  μου: Μάτια, βλέφαρα, αναπνοή, ομιλία, κεφάλι, γλώσσα, ώμο, αγκώνα, καρπό, δάχτυλα, ισχίο, γόνατο, πατούσες.

  2. Τον κατάλληλο εξοπλισμό: εναλλακτικό πληκτρολόγιο και ποντίκι, μοχλό, διακόπτη, οθόνη αφής, συσκευή απτικής ανάγνωσης (braille), συσκευή ανίχνευσης βλέμματος, ειδικό λογισμικό, σύστημα στήριξης, βοήθημα χαμηλής τεχνολογίας.

 

Για να είναι αποτελεσματική αυτή η παρέμβαση χρειάζεται εξατομικευμένη επιλογή και ρύθμιση των παραπάνω στοιχείων από  την  ομάδα των ειδικών υποστηρικτικής τεχνολογίας.

image (8)

Πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και Tablet- Ενδεικτικές λύσεις ανά κατηγορία

Φωτεινή Τερζάκη, Εργοθεραπεύτρια Η πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή από άτομα με αναπηρία, τους δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για ανεξάρτητη διαβίωση στο χώρο τους, για εργασία, ψυχαγωγία,…