ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Πρόκειται για έναν τομέα που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια γενικά. Ακούμε καθημερινά για έξυπνες κουζίνες, έξυπνα ψυγεία και αυτοματισμούς και συσκευές που έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.  Η δυνατότητα ελέγχου του περιβάλλοντος για μερικές περιπτώσεις όπως τα άτομα με κάποιες αναπηρίες, ή για τους ηλικιωμένους αυξάνει με ασφάλεια τον βαθμό ανεξαρτησίας τους,  τους δίνει δε τη δυνατότητα για πιο ενεργητική συμμετοχή στα καθημερινά δρώμενα.

Ο έλεγχος διαφόρων οικιακών συσκευών μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, των τάμπλετ και των έξυπνων κινητών αποτελεί στις μέρες μας μια γενική τάση, πράγμα που διευκολύνει κατά πολύ την εύρεση του κατάλληλου συστήματος για τις απαιτήσεις του εκάστοτε ασθενή και της οικογένειάς του.

Σε ακόμη πιο ακραίες περιπτώσεις βλέπουμε να γίνεται λόγος και για ρομπότ- φροντιστές ή ρομποτικές συσκευές για άσκηση, η χρήση των οποίων όμως ιδίως για τον Ελληνικό χώρο είναι σε πολύ αρχικό ερευνητικό κυρίως επίπεδο.

es

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Γιάννης Μπόζας, Εργοθεραπευτής    Χρήστος Σπανογιάννης, Ειδικός συστημάτων αυτοματισμού         Ο άνθρωπος έχει εκ φύσεως το ένστικτο της επιβίωσης, αλλά και προσπαθεί να ζήσει όσο καλύτερα γίνεται…